Izbor grupe opreme bicikla

BQ1P8167

Procijena grupe opreme najčešće znači i procjenu vrijednosti cijelog bicikla. Čak ako je riječ i o No Name proizvođaču, teško da je stavio loš ram u kombinacijom sa npr. Shimano LX ili XT opremom. 

Mjenjači (prednji i zadnji), pogon, ručice mjenjača, kočnice... Slabo upućenim je dovoljan natpis "Shimano" ne znajući da postoji 12 kvalitativnih grupa samo za brdska bicikla. Bicikl sa najjeftinijom varijantom može se kupiti i za nekih 250KM (Shimano Tx, Ty serija), dok bicikli sa XTR ili Saint opremom uvijek prelaze 3500 - eura naravno! Važno je poznavanje svih grupa da bi pravilno ocjenili vrijednost kompletnog bicikla. 

Tu su naravno i drugi proizvođači koji su u dosta slučajeva otišli ispred Shimana sa ukupnom kvalitetom, ili dobijenom vrijednosti za isti novac! Ne treba bježati od bicikla sa mjenjačima, lancima i zupčanicima Sram, v brake kočnicama Promax, Tektro, Avid; disk kočnicama Magura, Hayes, Hope, Avid; nabama Novatec, Sun... Naprotiv! Često se radi o "više muzike za manje para" nego kod Shimana, mada kod Shimano imamo standardnu kvalitetu; dosta je onih koji će platiti +30% ili više za Shimano!

servis btn parlax

NAJNOVIJI PROIZVODI

kartice2.jpg

footer logo15

KONTAKT

 

Prodajni centri i servis uvijek je dostupan za vas.

 

Holiday Inn: +387 (0)33 209 648

Ilidža: +387 (0)33 625 243

Mostar: + 387 (0) 36 316 620

 

Email: info@ciklocentar.com

www.ciklocentar.com

 

FACEBOOK

 

YOUTUBE

 

INSTAGRAM

 

designer17